fbpx

Workshop Levensecht Portret schilderen

Nu kan iedereen een portret schilderen!

Schilder een echt portret van je geliefde, je kind of je idool!

In deze magische schilderworkshop komt de ware kunstenaar in je vrij. Met behulp van je schildercoach en de Vullow schildertechniek met lichtprojectie maak je zelf een prachtig schilderij. Iedereen kan dit, ook als je nog nooit geschilderd hebt!

Schilder je kind, je opa, je beste vriendin, je favoriete artiest of wie je maar wil op een echt canvasdoek van maar liefst 50 x 50 cm. Je kiest zelf de kleuren uit vooraf professioneel samengestelde combinaties van kleuren.

De workshop duurt 3 tot 3,5 uur en in die tijd schilder je heerlijk ontspannen jouw portret. Ik help je uiteraard met tips en trics. Je werkt op een kwalitatief canvasdoek en met goede acrylverf van het merk Liquitex.

Je kan  je schilderij direct na afloop mee naar huis nemen. Het is ook mogelijk om een passende lijst erbij te kopen.

 

Wanneer zijn er workshops?

Er zijn per week meerdere workshops voor portret schilderen ingepland waarop je kan inschrijven. Meestal op dinsdagochtend, woensdagavond, donderdagmiddag of vrijdagmiddag. Je kan ook zelf een dag en tijd met me afspreken. Reserveer hier eenvoudig je workshop.

 

Waar wordt de workshop gegeven?

In mijn nieuwe lichte atelier in gebouw De Bedrijvige Bij kan je een portret komen maken. Hier staan de prachtige nieuwe Vullow-ezels met projectoren voor je klaar.

Adres: Lagendijk 3, unit A111, 1541 KA Koog aan de Zaan

 

Wat kost een workshop Levensecht Portret Schilderen?

Een workshop kost €95,- . Met een strippenkaart van In de Hoge Hoed kan je ook mee doen. De workshop kost dan 2 strippen (ca. €75,-).

Kom je met meer dan 3 personen tegelijk? Neem dan contact met me op voor een offerte

Inbegrepen in de prijs: 

 • beoordelen en voorbewerken van je foto
 • de workshop van 3 – 3,5 uur
 • acrylverf van het merk Liquitex
 • kwalitatief canvasdoek van 50×50 cm
 • 2 – 3 drankjes
 • relaxte begeleiding

 

Reserveren is simpel:

1. Kies je maand,  dag en tijd en klik op Boek Nu. Klik op het pijltje rechts naast de maand om naar de volgende maand te gaan.

Let op: staat er voor jou geen geschikte datum bij neem dan contact met mij op om een dag en tijd in te plannen. Bel mij op: 06-50428820

2. Geef aan voor hoeveel personen je wilt reserveren

3. Geef aan of je een bestaande of een nieuwe klant bent en log indien nodig in

4. Kies voor een losse workshop of voor een strippenkaart waarmee je deze workshop ook direct betaalt. Een portretworkshop kost 2 strippen.

5. Kies je betaalmethode (iDeal, credit card of contant) en rond je reservering af

 

Waar wordt de workshop gegeven?

Een kijkje in het atelier:

atelier In de Hoge Hoed

Extra opties

Baklijst

Om je werk helemaal af te maken kun je je doek voorzien van een zwarte of witte baklijst. Je kunstwerk is direct klaar om opgehangen te worden.

Baklijst 50 x 50 cm Zwart  € 40,-

Baklijst 50 x 50 cm Wit  € 40,-

Ophangsysteem €4,95

 

Teambuilding

Met twee personen werken aan een doek, wisselen van samenstelling na iedere kleurlaag, er is veel mogelijk om met je groep of afdeling gezamenlijk tot een mooi resultaat te komen, goede gesprekken te voeren en zo de mensen dichter bij elkaar te brengen (prijs in overleg).

Portret laten maken
Wil je een portret van een dierbare laten schilderen door Fiona? Dat kan natuurlijk ook. We kiezen samen een geschikte foto en ik maak een offerte voor je op maat. Bel of Whatsapp me op 06-50428820

Veelgestelde vragen

Iedereen kan nu met de innovatieve Vullow-techniek een prachtig portret schilderen. Je zult versteld staan van het verbluffende resultaat! Je hebt geen schilderervaring nodig. 

Voor iedereen die zelf een portret wil schilderen van een geliefde, (klein-kind), huisdier of idool. Je hebt geen schilderervaring nodig.

Je levert zelf een mooie foto aan. Deze bewerk ik indien nodig, bijvoorbeeld door de achtergrond te verwijderen of de foto scherper te maken. De foto wordt geupload in de Vullow software. Jij komt naar de workshop en kiest een mooie kleurencombinatie. Jouw foto wordt vervolgens in verschillende lagen geprojecteerd op het schilderdoek. Laag voor laag schilder jij je portret met een verbluffend resultaat. Uiteraard help ik je met tips en trics.

Hier wat tips voor een goed portret:

 • Zorg dat er voldoende licht en donker in de foto te zien is. Een zonnetje in het gezicht geeft vaak te veel licht en te weinig schaduw. Het zonnetje vanaf de achterkant werkt ook niet goed. Het zonnetje half op je gezicht werkt beter.
 • Gebruik geen filters in je foto. Filters halen de details weg, die het gezicht juist zo herkenbaar maken.
 • Een scherpe foto geeft een duidelijk schilderij.
 • Één gezicht per foto. 
 • Huisdier kan ook.
 • Wil je slechts een deel van een foto gebruiken, dan help ik je graag bij het maken van de juiste uitsnede.
 • Liefst geen zonnebril voor de ogen, gewone bril is geen probleem. De stand van de ogen maakt een persoon juist zo herkenbaar.
 • Mond niet wijd open, smile met tanden in beeld is prima.
 • Zwart-wit foto’s kunnen ook gebruikt worden.
 • Denk ook eens aan een oude foto. Je kan soms zelfs een foto van een foto maken.
 • Kijk ook eens naar een foto van internet, bijvoorbeeld je idool.

Een workshop kost €95,- . Inbegrepen in de prijs: beoordelen en voorbewerken van je foto, de workshop van 3 – 3,5 uur, verf, canvasdoek 50×50 cm, 2 – 3 drankjes en begeleiding.

Met een strippenkaart van In de Hoge Hoed kan je ook mee doen. De workshop kost dan 2 strippen (ca. €75,-).

Kom je met meer dan 3 personen tegelijk? Neem dan contact met me op voor een offerte

De schilderezels staan op sta-hoogte. Er zijn fijne krukken aanwezig om op te zitten of met een bil op te leunen. Je kan dus zittend of staand schilderen.  

Heb je een specifieke vraag over Portret schilderen of over één van de andere workshops of schilderlessen?

Neem dan contact met me op:

mail: fiona@indehogehoed.nl

Telefoon: 06-50428820

Whatsapp: 06-50428820

Jan
Jan

Geweldig leuke workshop gehad. Goed uitgelegd en heel goed begeleid. Echt een aanrader!

Carla
Carla

Woensdag een super leuke workshop schilderen gehad van Fiona. Het was mijn eerste ervaring met schilderen en ondanks dat toch thuis gekomen met een leuk schilderij.

Nathalie
Nathalie

Superleuke workshop schilderen. Goede uitleg over kleurgebruik en technieken, zeker als je geen ervaring hebt. Door deel te nemen kan iedereen schilderen, zelfs ik!!

Sylvia
Sylvia

In een ongedwongen sfeer heerlijk leren schilderen. Zelfs voor iemand die dit nog nooit gedaan had...kwam er boven verwachting een mooi schilderij uit.

Reviews

Wat zeggen de deelnemers

De workshops en lessen bij atelier In de Hoge Hoed worden zeer goed beoordeeld. De vakkundige en rustige begeleiding, prettige, ontspannen sfeer leuke creatieve opdrachten scoren hoog.

WAAROM MEEDOEN AAN de PORTRET SCHILDERWORKSHOP BIJ IN DE HOGE HOED?

Sfeerimpressie

Wil je weten hoe een workshop Levensecht Portret Schilderen bij In de Hoge Hoed eruit ziet? Bekijk dan hieronder wat foto’s die gemaakt zijn tijdens de workshops. Van starten tot uitvoering en van uitvoering tot eindresultaat, laat je inspireren en boek snel jouw workshop met jouw vriendinnen, team of collega’s!