fbpx

Schilderen in Frankrijk

Beleef een heerlijk ontspannen en creatieve tijd tijdens deze schilderweek in Frankrijk

Eerstvolgende data:
Maandag 17 t/m zaterdag 22 juni 2024
Maandag 9 t/m zaterdag 14 september 2024

Tijdens de schilderweek bij La Maison Culier beleef je een heerlijk ontspannen en creatieve tijd. Schilderen brengt ontspanning in je brein en in je lijf. Geniet van de rust en pracht van de omgeving, terwijl je je creatief uit en de mooiste creaties maakt op het canvasdoek. Laat je net als Vincent van Gogh inspireren door de zonnebloemvelden die in bloei staan!

Wat gaan we doen tijdens deze schilderweek?

Iedere dag gaan we in een workshop aan de slag met een thema en maak je een mooi schilderij. We schilderen met acrylverf op canvasdoek. Thema’s kunnen bijvoorbeeld zijn: schilderen op muziek, creëren van perspectief of het mooi weergeven van lucht.  Uiteraard gaan we in deze week ook één of meerdere dagen op pad om op locatie in het veld de zonnebloemen te schilderen.

Fiona van atelier In de Hoge Hoed begeleidt je de gehele week met het schilderen met uitleg, tips en trics. Als kers op de taart geeft Jeroen een leuke en lekkere kookworkshop.

schildercoach Fiona Hoogmoed

Schildercoach Fiona Hoogmoed

Jeroen kook workshop

Kok Jeroen Gruijs

In de ochtend schilderen we gezamenlijk. In de middag is er een vrij programma, waarin je zelf kan schilderen of uitstapjes kan maken. Ook gaan we een ochtend naar één van de gezellige markten in de buurt, waar we boodschappen inslaan voor de kookworkshop, die Jeroen met jullie gaat doen.

Voor wie is deze week geschikt?

De schilderweek bij La Maison Culier is geschikt voor beginners én gevorderden. De thema’s zijn zo ingericht dat iedereen ermee aan het werk kan. Het doel is vooral om ontspannen creatief bezig te zijn.

Over de locatie

Je verblijft tijdens de schilderweek in de comfortabele B&B La Maison Culier van Janet en Jeroen. La Maison Culier is prachtig gelegen in de Lot, vlakbij Cahors en ligt aan de route naar Santiago de Compostella. De B&B wordt omgeven door velden vol zonnebloemen en schilderachtige dorpjes, zoals Lauzerte.

Adres: 73 Barnac, 46800 Lendou-en-Quercy, Frankrijk

Bekijk hier de B&B La Maison Culier

Jeroen en Janet

Data

 • Maandag 17 t/m zaterdag 22 juni 2024
 • Maandag 9 t/m zaterdag 14 september 2024

Prijzen

Per persoon: € 1.850,- incl. BTW

Toeslag van €150,- incl. BTW voor een éénpersoonskamer.

Inbegrepen:

 1. 5 dagen schilderworkshop onder deskundige Nederlandstalige begeleiding
 2. 5 overnachtingen in B&B La Maison Culier
 3. Bezoek aan lokale markt
 4. Kookworkshop
 5. Gebruik van verf, kwasten, papier, canvasdoeken en al het overig materiaal*
 6. Ontbijt, lunch, diner, koffie, thee
 7. Vervoer rondom de B&B

*We schilderen met acrylverf op canvasdoeken van 40 * 50 cm. Grotere doeken zijn met meerprijs te bestellen. Olieverf is vanwege praktische redenen niet op voorraad, maar je kunt dat wel zelf mee nemen

Niet inbegrepen:

 1. Reiskosten
 2. Drankjes zijn op nacalculatie

Vliegvelden Bergerac (100km) en Toulouse (120km) zijn goed te bereiken.

Waarom doe je mee?

 1. Een week lang creativiteit in een prachtige omgeving
 2. Dagelijks inspirerende schilderworkshops, bezoek aan lokale markt, heerlijke kookworkshop
 3. Elke dag een geweldig smakelijk ontbijt, lunch en diner
 4. Volledig verzorgd in de luxe B&B La Maison Culier van Janet en Jeroen
 5. Nederlandstalige begeleiding

Aanmelden en vragen

Heb je vragen of wil je je aanmelden, neem dan contact op met Janet Gruijs – Eijben 06-40066731 of klik op onderstaande button om je gegevens in te vullen.

Algemene voorwaarden

Deelname aan de schilderweek is geheel voor eigen risico. De schilderweek gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Na de aanbetaling van 10% is de boeking definitief. Mocht je vakantie buiten ons toedoen niet doorgaan dan kunnen wij de aanbetaling helaas niet retourneren. Vanaf vier weken voorafgaand aan de schilderweek ben je het gehele bedrag aan ons verschuldigd. Wij raden aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

Jan
Jan

Geweldig leuke workshop gehad. Goed uitgelegd en heel goed begeleid. Echt een aanrader!

Carla
Carla

Woensdag een super leuke workshop schilderen gehad van Fiona. Het was mijn eerste ervaring met schilderen en ondanks dat toch thuis gekomen met een leuk schilderij.

Nathalie
Nathalie

Superleuke workshop schilderen. Goede uitleg over kleurgebruik en technieken, zeker als je geen ervaring hebt. Door deel te nemen kan iedereen schilderen, zelfs ik!!

Sylvia
Sylvia

In een ongedwongen sfeer heerlijk leren schilderen. Zelfs voor iemand die dit nog nooit gedaan had...kwam er boven verwachting een mooi schilderij uit.

Reviews

Wat zeggen de deelnemers

De workshops en lessen bij atelier In de Hoge Hoed worden zeer goed beoordeeld. De vakkundige en rustige begeleiding, prettige, ontspannen sfeer leuke creatieve opdrachten scoren hoog.

WAAROM MEEDOEN AAN de ONTSPANNEN SCHILDEREN WORKSHOP BIJ IN DE HOGE HOED?

Waarom schilderen?

Buiten dat schilderen gewoon ontzettend leuk is om te doen, heeft het ook nog eens gezondheidsvoordelen. Schilderen is namelijk een ontspannende activiteit. 

En ontspanning hebben we nodig. Anno 2023 leven we in een hectische periode, waarin de prikkels nooit stil staan. Denk maar eens aan je werk, gezinsleven en je familie, maar ook aan alle apparatuur die iets van je wilt. Je WhatsApp ontploft wellicht regelmatig, je e-mail inbox lijkt continu vol te lopen en over de telefoontjes hebben we het dan nog niet. Er is weinig ruimte voor ontspanning, weinig ruimte voor rust en nog minder ruimte voor het op een rij zetten van de eigen gedachten en gevoelens.

Schilderen verlaagt je stresslevel, verhoogt je creativiteit, zorgt voor een flexibelere geest en je ontdekt nieuwe energie, waarvan je niet eens wist dat je het had. Het is creatieve zelftherapie. Het schilderen zorgt ervoor dat je je gedachten kan ordenen en je gevoelens kan verwerken. Als we het moeten vergelijken, werkt schilderen net als yoga. Yoga wordt vaak aangeraden als mensen veel stress ervaren in het hedendaagse drukke leven. 

Reserveer snel een plekje voor de Relax Paint workshop bij In de Hoge Hoed om jouw welverdiende moment van ontspanning te pakken. Laat je creativiteit de vrije loop in een mooie ervaring die je kan delen met jouw familie, vrienden, collega’s of teamgenoten.

Bekijk de workshops

Klik op de kwast om de workshops te bekijken.

Boek nu je workshop!

Klik op de kalender om direct je workshop bij In de Hoge Hoed te boeken.

Contact

Klik op de telefoon om contact met mij op te nemen.

Sfeerimpressie

Wil je weten hoe een workshop bij In de Hoge Hoed eruit ziet? Bekijk dan hieronder wat foto’s die gemaakt zijn tijdens de workshops. Van starten tot uitvoering en van uitvoering tot eindresultaat, laat je inspireren en boek snel jouw workshop met jouw vriendinnen, team of collega’s!