fbpx

Cursus Schilderen voor kinderen (8 - 14 jaar)

 
Schildercursus jeugd (8-14 jaar) – woensdagmiddag
  • Data: woensdag 3, 10, 17, 24 april, 1, 8, 15, 22, 29 mei, 5, 12, 19 juni 2024
  • €195,- voor 12 lessen van 2 uur
  • € 17,50 per losse les
  • Tijd: 15.00 – 17.00u

Wil jij ook lekker schilderen met acrylverf en hier meer over leren?

In deze leuke cursus werk je iedere les aan een nieuw schilderij. Je leert bijvoorbeeld over het mengen van kleuren of het maken van een portret.  

Je krijgt iedere week een nieuwe opdracht. Ik vind het belangrijk dat je lekker in je eigen stijl kan werken of deze kan ontdekken. Jouw eigen creatieve werk neem je uiteraard mee naar huis. Er doen maximaal 8 kinderen tegelijk mee.

Je kan ook met een losse les mee doen. Deze kost € 17,50. Een cursus van 12 lessen kost € 195,-

De kosten zijn inclusief materiaal zoals verf, papier, canvasdoek en een drankje. 

Reserveren:

Meedoen Zaanstad

Creatief bezig zijn en sporten is belangrijk en leuk voor alle kinderen. Helaas is dit niet voor alle gezinnen financieel haalbaar. Speciaal voor deze gezinnen biedt gemeente Zaanstad: MEEDOEN ZAANSTAD. Ook In de Hoge Hoed biedt via Meedoen Zaanstad schildercursussen aan.

Gezinnen met kinderen tussen de 4 en 18 jaar en met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor Meedoen Zaanstad. U kunt met uw kind in de webshop Zaanse Pas een keuze maken voor In de Hoge Hoed. De gemeente betaalt het cursusgeld direct aan In de Hoge Hoed. 

Let op: u dient zich eerst bij In de Hoge Hoed te melden om te zien of er plek is in een cursus voor uw kind. 

Bel Fiona: 06-50428820

Op de website www.meedoenzaanstad.nl vindt u meer informatie over bijvoorbeeld de inkomensgrens en hoe u Meedoen Zaanstad kunt aanvragen.

WAAROM MEEDOEN AAN de CURSUS SCHILDEREN MET ACRYLVERF BIJ IN DE HOGE HOED?

Waarom schilderen?

Buiten dat schilderen gewoon ontzettend leuk is om te doen, heeft het ook nog eens gezondheidsvoordelen. Schilderen is namelijk een ontspannende activiteit. 

En ontspanning hebben we nodig. Anno 2023 leven we in een hectische periode, waarin de prikkels nooit stil staan. Denk maar eens aan je werk, gezinsleven en je familie, maar ook aan alle apparatuur die iets van je wilt. Je WhatsApp ontploft wellicht regelmatig, je e-mail inbox lijkt continu vol te lopen en over de telefoontjes hebben we het dan nog niet. 

Er is weinig ruimte voor ontspanning, weinig ruimte voor rust en nog minder ruimte voor het op een rij zetten van de eigen gedachten en gevoelens.

Schilderen verlaagt je stresslevel, verhoogt je creativiteit, zorgt voor een flexibelere geest en je ontdekt nieuwe energie, waarvan je niet eens wist dat je het had. Het is creatieve zelftherapie. Het schilderen zorgt ervoor dat je je gedachten kan ordenen en je gevoelens kan verwerken. 

Als we het moeten vergelijken, werkt schilderen net als yoga. Yoga wordt vaak aangeraden als mensen veel stress ervaren in het hedendaagse drukke leven. 

Reserveer snel een plekje voor de cursus schilderen met acrylverf bij In de Hoge Hoed om jouw welverdiende moment van ontspanning te pakken. Laat je creativiteit de vrije loop in een mooie ervaring die je kan delen met jouw familie, vrienden, collega’s of teamgenoten.

Sfeerimpressie

Wil je weten hoe een workshop of cursus bij In de Hoge Hoed eruit ziet? Bekijk dan hieronder wat foto’s die gemaakt zijn tijdens de workshops en cursussen. Van starten tot uitvoering en van uitvoering tot eindresultaat, laat je inspireren en boek snel jouw workshop met jouw vriendinnen, team of collega’s!