fbpx

Wat is schilderen met Vullow?

We schilderen met behulp van een beamer en de gepatenteerde techniek van Vullow. Met behulp van deze techniek wordt de foto naar keuze opgedeeld in een aantal lichtlagen, waarna ze één voor één worden geprojecteerd op een schildersdoek. Door de lagen van licht naar donker te schilderen met een zelfgekozen kleurenpallet ontstaat een prachtig beeld. 

Vanaf de keuze voor kleuren tot aan de schildertechniek bepaal je alles zelf. Dat maakt dat Vullow geschikt is voor alle niveaus schilders, van beginner tot gevorderd. Waar de één start met schilderen, kan de ander Vullow gebruiken voor verdere verdieping in stijl en/of techniek.

De mogelijkheden zijn eindeloos, denk aan verschillende schilder- technieken en materialen, penseel handtering en kleurkeuzes. Zo leer je met Vullow begrijpen hoe het kleurenspel van licht en donkere kleuren samen een afbeelding maken.

Naast vernieuwing biedt het uitdaging, is het leerzaam, heel leuk om te doen en met zeer verbluffende schilderresultaten!

Hoe werkt het?

Minimaal 2 dagen van tevoren stuur je de foto die je wilt schilderen via mail  naar fiona@indehogehoed.nl of Whatsapp op nummer 0650428820

Deze beoordeel ik vervolgens op kwaliteit en licht/donker contrast en indien nodig bewerk ik je foto door bijvoorbeeld de achtergrond te verwijderen of de foto scherper te maken.

Je komt naar de workshop en met behulp van de app kies je de kleurencombinatie van je portret.

De projector projecteert per kleur het deel van het portret op het doek dat jij dan schildert. Vervolgens gaan we door naar de volgende iets donkerdere kleur. Zo schilder je in 6 stappen en dus met 6 kleuren een prachtig portret.

De lichten gaan uit zodat de projectie beter te zien is en wanneer het laatste deel geschilderd is, volgt de grote onthulling. De lichten gaan aan en je zal verbaasd staan van het resultaat.

portret schilderen vullow

Tips voor het selecteren van een geschikte foto

 • Zorg dat er voldoende licht en donker in de foto te zien is. Een zonnetje in het gezicht geeft vaak te veel licht en te weinig schaduw. Het zonnetje vanaf de achterkant werkt ook niet goed. Het zonnetje half op je gezicht werkt beter.
 • Gebruik geen filters in je foto. Filters halen de details weg, die het gezicht juist zo herkenbaar maken.
 • Een scherpe foto geeft een duidelijk schilderij.
 • Één of max. twee gezichten per foto. 
 • Huisdier kan ook.
 • Wil je slechts een deel van een foto gebruiken, dan help ik je graag bij het maken van de juiste uitsnede.
 • Liefst geen zonnebril voor de ogen, gewone bril is geen probleem. De stand van de ogen maakt een persoon juist zo herkenbaar.
 • Mond niet wijd open, smile met tanden in beeld is prima.
 • Zwart-wit foto’s kunnen ook gebruikt worden.
 • Denk ook eens aan een oude foto. Je kan soms zelfs een foto van een foto maken.
 • Kijk ook eens naar een foto van internet, bijvoorbeeld je idool.
 • Twijfel je over je foto, stuur hem dan op, dan kijk ik met je mee.

Zodra je een foto hebt gekozen e-mail of app deze dan uiterlijk 2 dagen voordat je komt schilderen naar Fiona op 06-50428820 of fiona@indehogehoed.nl